fbpx

Een link delen of Facebook, hoe doe je dat?

 In Facebook

Een link delen op Facebook, hoe doe je dat?

UPDATE: Een link delen op Facebook, hoe doe je dat? (o.b.v. een WordPress website)

Sinds eind juli 2017 is het niet meer mogelijk om de titel, foto of de tekst van een link die je wil delen aan te passen. Heeft de link geen foto dan kan je deze zelf toevoegen maar heeft de link wel een foto kan je die niet weghalen. Je kan alleen extra foto(s) toevoegen. Daarom is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw blogpost of pagina de juiste titel, tekst en foto heeft.

Een link delen op Facebook is heel eenvoudig! Je kopieert de link in de adresbalk van je browser en plakt deze in de statusupdate van Facebook. Maar….dan zie je dit:

Een link delen op Facebook

Aaaaargh, dat is echt niet wat je wil! Er moet namelijk een foto bij en je kan er geen begeleidende tekst onder schrijven. Daarnaast wil je dit ook niet voor andere delers. Want wanneer iemand jouw link wil delen krijgt hij of zij dit ook te zien. En dan kan je de foto nog wel aan hebben gepast in Facebook zelf. Maar je wil natuurlijk dat het er meteen zo uit ziet:

Een link delen op Facebook

Ziet het er bij jou zo uit? Dan doe je het helemaal goed, maar voor degene die het bovenste zien, zorg ervoor dat je een uitgelichte afbeelding upload en dat je de plugin Yoast SEO installeert. Deze zorgt ervoor dat je link en tekst er perfect uitzien op Facebook want er zit een speciale Facebook functie in! Doe dit ook voor al je pagina’s want deze kunnen ook gedeeld worden en je wil natuurlijk dat dat er zo goed mogelijk uitziet!

Heb je zeker weten alles goed staan maar ziet de link er nog steeds uit zoals op afbeelding 1? Maak dan gebruik van de Facebook Sharing Debugger. Je vult bovenaan de link in welke je wil delen en klikt op debug. Het kan zijn dat je daarna nog een paar keer op scrape agina moet klikken tot de juiste informatie naar voren komt.

Wil jij jouw Facebook marketing uitbesteden en samenwerken met MediaChick? Ben jij een gedreven en ambitieuze ondernemer en wil je graag meer bezoekers op jouw website via Social Media kanalen? Dan helpt MediaChick jou graag verder om jouw onderneming een boost te geven!

Wil jij meer informatie en tips lezen over online marketing? Lees dan meer op mijn blog!

Recent Posts
Showing 14 comments
 • Annet
  Beantwoorden

  Ik probeer nu al de hele tijd een bericht te plaatsen maar kom er niet uit.

  Hoe kan ik deze link online gooien? https://www.deburgemeestervannapels.nl/pizzeria-leeuwarden/
  zonder dat de link zichtbaar is? op facebook?

  • Ilona de Haan
   Beantwoorden

   Hi Annet,

   Bedoel je zonder dat de link in je tekstvak zichtbaar is? Dan plak je dus eerst de link je wacht tot het als een bericht verschijnt en haalt daarna in je tekstvak de link weer weg. Mocht je bedoelen dat je juist geen bericht wil en echt alleen de link wil delen dan klik je gewoon op het kruisje dat rechts in het scherm verschijnt. Als je goed kijkt zie je een kruisje staan in de foto hierboven bij de uitleg. Ik hoop dat dit is wat je bedoelt, zo niet hoor ik het graag. Groetjes Ilona

   • Casper Janssen
    Beantwoorden

    Hi Ilona,

    Kan dit ook in Hootsuite? Dat de link niet zichtbaar is? 🙂

    Groetjesssss

    • Ilona de Haan
     Beantwoorden

     Hi Casper,

     Ik heb helaas geen ervaring met Hootsuite, ik werk zelf met Buffer. Maar probeer eens het volgende, plak de link in het tekstvak wacht tot de box met foto en titel verschijnt en haal de link zelf weer weg in het tekstvak als de box met foto en titel dan blijft staan en je kan in plaats van de link tekst bij typen dan neem ik aan dat de box gewoon geplaatst wordt met de tekst erbij die jij wil.

     Ilona

 • Edwin van der Heide
  Beantwoorden

  Hey,

  Ik wil een bericht van mijn website delen op mijn ‘zakelijke’ Facebook pagina. Dus niet mijn ‘persoonlijke’ pagina. Wat moet ik dan doen. Nu komen de berichten op mijn persoonlijke pagina.

  • Ilona de Haan
   Beantwoorden

   Hai Edwin, Bedoel je dat ze nu automatisch worden geplaatst op je persoonlijke pagina? Want op zich als je naar je zakelijke pagina gaat en daar de link deelt zou deze gewoon op je zakelijk pagina moeten komen.

 • Ier
  Beantwoorden

  Hi! Ik wil graag een blog promoten die ik heb geschreven
  Ik deel deze met begeleidende tekst van mijzelf op Facebook vanaf de orginele pagina waar de blog staat
  Maar als een ander deelt van mijn eigen pagina , deelt alleen de link niet mijn tekst mee
  Kan ik dit anders instellen ?

  • MediaChick
   Beantwoorden

   Hi Iris, klopt je kan daar als Facebook-gebruiker zelf voor kiezen, jij helaas niet als beheerder. Iemand die deelt zal dus moeten aanvinken dat de oorspronkelijke tekst erbij moet komen te staan.

 • iris
  Beantwoorden

  Hi! sinds een tijdje schrijf ik voor een website via een fb button kan dit dan gedeeld worden op fb
  Nu staat de teller op 36 maar waar kan ik of de beheerder zien wie of waar de blogs gedeeld zijn?

  • MediaChick
   Beantwoorden

   Hi Iris, Weet je ook met welke plugin dat wordt gedaan? Of is dit een standaard optie in de website?

 • Melanie Jennes
  Beantwoorden

  Hoi! Hoe kan ik de afbeelding zelf kiezen die bij het bericht met de link komt?

  • MediaChick
   Beantwoorden

   Hi Melanie, Je zal een uitgelichte afbeelding in je website moeten kiezen. Het is namelijk niet meer mogelijk zelf een foto te kiezen in FB. Wel een extra foto maar niet de hoofdafbeedling. In je WordPress website kies je bijv. een uitgelichte afbeelding. Die zal FB dan laten zien. Met de Yoast SEO plugin kan je ook een titel en omschrijving instellen.

 • Storms Brigitte
  Beantwoorden

  hoi, mijn uitgelichte afbeelding in wordpress is toch niet te zie op fb. er komt steeds eenzelde andere foto bij de link te staan uit de gallery

  • MediaChick
   Beantwoorden

   Hi Birgitte, Je kan eventueel de link debuggen via https://developers.facebook.com/tools/debug. Daar vul je de link in van het artikel en klik op debug. Mocht je de plugin Yoast SEO gebruiken kan je bij de Yoast SEO box onder je bericht in je WordPress admin ook alles instellen speciaal voor Facebook.

Leave a Comment